MOȘTENIRE FARMACEUTICĂ

Povestea începe la Paris, la finele anilor 1970. Domnul Pierre Fabre, farmacist vizionar și inventator al dermato-cosmeticii, inventează o marcă care combină încrederea în universul farmaceutic cu rafinamentul universului frumuseții. Datorită expertizei sale de farmacist și a cunoștințelor sale despre Arta formulelor, inventează și creează produse cosmetice de Înaltă calitate.

ORIGINEA ȘTIINȚEI GALENICII

Numele Galenic exprimă referința la știința galenică. În spatele fabricației produselor cosmetice se ascunde o artă milenară, aceea a galenicii. Constă din găsirea celor mai bune combinații și compoziții pentru a asigura eficacitatea substanțelor active, producând emoții și plăceri ale simțurilor.

Dând șanse maxime unei substanțe active pentru a fi eficace pe piele și pentru a atinge ținta: acela este obiectivul vizat de ”galenică”, o expertiză foarte veche. Animat de pasiunea sa creatoare, Pierre Fabre se inspiră din această expertiză farmaceutică pentru a o aplica în lumea cosmeticii.

În anul 1977, creează marca Galenic pentru a face cunoscută această Artă a formulei, această știință galenică. Pentru el era o formă de a-și aminti că frumusețea nu este un teritoriu al promisiunilor, ci un teritoriu al expertizei. El reînnoiește și perpetuează această Artă a galenicii: fiecare produs cosmetic va avea cea mai bună galenică pentru a oferi femeilor o eficacitate incontestabilă. Astfel, marca este imediat recunoscută de către profesioniștii cosmeticii pentru Înalta sa calitate și originalitate.

PERPETUEAZĂ ARTA FORMULEI

De 50 de ani, fiecare creație este rodul culturii farmaceutice a laboratoarelor Pierre Fabre și a expertizei științei galenice. Pierre Fabre a revoluționat cosmetica și frumusețea, punând în serviciul lor expertiza sa de farmacist și cunoștințele artei preparării O pasiune și o expertiză care se împărtășesc și se transmit între Maeştri preparatori.